Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Modernizace českolipského Regionálního turistického centra vyjde na více než dva miliony

08. 08. 2019 | 5:48

Přehlednější a s moderním vzhledem. Tak bude od příští turistické sezony vypadat Regionální turistické informační centrum na českolipském náměstí T. G. Masaryka. Rekonstrukce se provede za cenu lehce převyšující 2 miliony korun.

CLDamZvrchu
ilustrační foto: Mad

S rekonstrukcí by se mělo začít na podzim, hotovo by mělo být do února příštího roku.  Stavební práce jsou tak naplánovány mimo hlavní turistickou sezonu, kdy je „íčko“ nejvytíženější. V průběhu stavby bude infocentrum fungovat v KD Crystal. 

I u této zakázky je vysoutěžená cena vyšší, než byla cena odhadnutá projektantem, v tomto případě se jedná o rozdíl cca 300 tis. Kč. Projektant vypracovával odhadní cenu v listopadu loňského roku a od té doby bohužel došlo k výraznému zvýšení cen za určité práce. Nicméně českolipští radní nechtěli realizaci zakázky zdržovat, navíc v rozpočtu jsou na realizaci zakázky prostředky v dostatečné výši, a proto zakázku přidělili. 

V infocentru se tak počítá s novým upořádáním místnosti, s úpravou podlah a vnitřních povrchů, s novou elektroinstalací a především s truhlářskými pracemi, v rámci kterých vznikne nový nábytek přímo na míru pro infocentrum. „Díky úpravám bude interiér pro návštěvníky přehlednější, klidnější a mnohem příjemnější, navíc v rámci úprav vzniknou nové úložné prostory na množství propagačních předmětů a materiálů, které naše infocentrum nabízí. Infocentrum neslouží jen turistům, navíc naše pracovnice se neustále snaží přicházet s novými nápady na akce nebo doplnění propagačního portfolia. Proto si zaslouží i důstojné prostory, které jim v práci jistě pomohou,“ uvedl českolipský radní Michal Prokop, který má oblast cestovního ruchu ve městě na starosti.

převzato z www.mucl.cz