Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na opravu stadionu za 30 milionů korun chce Česká Lípa získat státní dotaci

01. 03. 2021 | 12:36

Česká Lípa bude usilovat o státní dotaci na rekonstrukci městského stadionu za 30 milionu korun. Pokud ji získá, opravu by chtěla zahájit v příštím roce. Práce jsou plánované podle starostky Jitky Volfové (ANO) na deset měsíců.

stadion -2740106 1280
Ilustrační foto

Radnice původně plánovala, že opraví jen běžecký ovál za 12 milionů korun. To se mělo dělat už loni. "Jenže při zpracovávání projektové dokumentace se ukázalo, že poškození dráhy je větší, než jsme čekali, a aby dráha po opravě fungovala bez závad, je nutné provést celoplošnou rekonstrukci. Proto jsme se rozhodli původní záměr rozšířit na kompletní rekonstrukci atletické dráhy i fotbalového hřiště," uvedl radní pro sport, kulturu a cestovní ruch Michal Prokop (Živá Lípa).

V projektu se počítá nejen s kompletní opravou atletické dráhy, ale i všech doskočišť pro skok daleký, vysoký nebo hod diskem. Fotbalové hřiště by mělo dostat nový závlahový systém, nový trávník a také umělé osvětlení. O dotaci bude město žádat z Národní sportovní agentury, pokrýt by mohla až 70 procent nákladů. "Když dotaci nezískáme, budeme hledat jiný vhodný dotační titul. Věřím ale, že se vše podaří. Pokud bychom informaci o získání dotace získali ještě letos a stihli bychom na podzim vysoutěžit dodavatele stavby, mohli bychom se do oprav stadionu pustit již v příštím roce," dodala starostka města.

čtk