Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na spolufinancování sociálních služeb na Českolipsku se bude podílet 33 obcí

01. 01. 2024 | 16:36

Náklady na zajištění tolik potřebných sociálních služeb se neustále zvyšují. Město Česká Lípa se již několik let snaží o udržení těchto služeb prostřednictvím úzké spolupráce s ostatními obcemi na území ORP Česká Lípa. V letošním roce se podařilo zapojit do společného spolufinancování sociálních služeb celkem 33 obcí z ORP Česká Lípa.

senior a telefon people-3188291 960 720
Ilustrační foto

Zastupitelstva všech zapojených obcí schválila Smlouvu o příspěvku na spolufinancování sociálních služeb. Tento způsob financování je v době stálého zvyšování nákladů na provozování sociálních služeb i počtu klientů pro provozovatele sociálních služeb výhodný, zajistí větší stabilitu, zároveň pomůže udržet kvalitu služeb.

Zapojování ostatních obcí do společného plánování sociálních služeb se město Česká Lípa věnuje již třetím rokem. Cílem tohoto projektu je především zajištění kvalitních sociálních služeb, které budou dostupné ve všech obcích a pro všechny, kteří je potřebují. Prvním hmatatelným výsledkem bylo vytvoření a schválení Komunitního plánu sociálních služeb ORP Česká Lípa 2022-2026 ve všech zapojených obcích.

Na podporu procesu komunitního plánování na území ORP Česká Lípa pro rok 2022-2023 získalo město individuální dotaci z rozpočtu Libereckého kraje. Proces je finančně podporován v programu Oblast podpory Sociální věci – Komunitní plánování obcí, název projektu: Zajištění plánování sociálních služeb na území ORP Česká Lípa – komunitní plánování obcí.

www.mucl.cz