Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nejmladším účastníkům silničního provozu slouží v Kravařích nové dopravní hřiště

22. 09. 2020 | 5:42

Slunečný den, natěšené děti, krásná hudba a bohatý doprovodný program. Tak vypadalo dopoledne 15. září 2020 v Kravařích v Čechách. Starosta malebné obce Vít Vomáčka zde slavnostně otevřel dětské dopravní hřiště a jako čestného hosta si pozval ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Vladislava Husáka. 

kravařeHřiště
Foto: PČR

Po úvodních proslovech se mladí nadšenci, rozděleni do několika skupin, rozmístili po celém areálu MŠ Kravaře a prozkoumávali netradiční pojetí dopravního hřiště. To je samozřejmě vybaveno vodorovným i svislým značením, několika přechody pro chodce, tak i železničním přejezdem a nechybí ani krásný heliport a kruhové objezdy. Zastupitelé obce skvěle využili zázemí nové asfaltové silnice v areálu školky a vytvořili vhodné podmínky pro správný nácvik bezpečného pohybu v silničním provozu pro ty nejmladší.

Na děti čekali i zástupci jednotlivých složek integrovaného záchranného systému a BESIP, kteří si pro ně připravili různé soutěže s příhodnou tématikou. Policisté z Krajského ředitelství policie Libereckého kraje pro ně přivezli hned dva motocykly zn. BMW, služební vozidlo vybavené výstražným a rozhlasovým zařízením a obdivovat mohly i policejní vozidlo zn. Mercedes Benz Sprinter. Děti z mateřské i základní školy si na stanovišti policistů zahrály velké dřevěné pexeso s obrázky dopravních značek a za vyplnění úkolů různé náročnosti z oblasti dopravy a bezpečí si od preventistů odnesly drobné dárky a propagační materiál. Nutno podotknouti, že i místní pedagogický sbor si převzal přímo z rukou policejního ředitele příhodný dárek v podobě dopravních čepic a budou tak moci řídit provoz na dětském hřišti ve stylu dopravních policistů.

Nechyběla ani biketrialová show Jana Sladkého, která sklidila zejména u dětí velký úspěch. 

PČR/Dana Burešová