Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nemocnice v České Lípě kvůli koronaviru od středy zakáže návštěvy pacientů 

10. 10. 2022 | 18:39

Krajská nemocnice v České Lípě od středy v rámci protiepidemických opatření zakáže návštěvy pacientů téměř na všech odděleních. Pro ostatní příchozí do areálu nemocnice a personál, který je v kontaktu s pacienty, bude od středy povinné zakrytí nosu a úst respirátorem či rouškou. Nemocnice o tom dnes informovala na svém webu.

covNemTwAčr1
archivní ilustrační foto: AČR

Důvodem pro tato opatření je šíření koronavirové epidemie. Případů v posledních týdnech v Libereckém kraji přibývá. V přepočtu na 100.000 obyvatel za posledních sedm dnů přibylo v kraji 158 nově nakažených.

Zákaz návštěv v českolipské nemocnici se od středy nebude vztahovat na dětské oddělení, na přítomnost otce či jiné jedné osoby u porodu a po předchozí konzultaci s lékařem ani na návštěvy pacientů v terminálním a velmi vážném stavu.

V Libereckém kraji stejný zákaz pro návštěvy už před dvěma týdny zavedla městská nemocnice v Jablonci nad Nisou. V liberecké nemocnici platí zákaz návštěv pro oddělení následné péče a v jilemnické u pacientů s covidem, kteří jsou na interním oddělení.

čtk