Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nemocnice v České Lípě zrušila pro většinu oddělení zákaz návštěv, epidemická situace se zlepšila

21. 10. 2022 | 17:09

Nemocnice v České Lípě zrušila díky zlepšení epidemické situace pro většinu svých oddělení zákaz návštěv pacientů. Nadále zákaz platí pro oddělení následné péče a internu. Na odděleních, kde jsou návštěvy ode dneška opět povolené, ale musí mít příchozí po celou dobu kontaktu s pacientem nasazenou přes ústa a nos chirurgickou roušku nebo respirátor. Nemocnice o tom informovala na webu.

nemocnicelipa3
Foto: Artur Irma

Epidemie koronaviru je podle údajů ministerstva zdravotnictví v Libereckém kraji na ústupu poslední dva týdny. Za předchozích sedm dnů testy potvrdily nákazu u 408 lidí, což je nejméně od konce srpna. V přepočtu na 100.000 obyvatel za posledních sedm dnů je v kraji 92 nově nakažených, o týden dříve bylo toto takzvané incidenční číslo na hodnotě 150.

V Libereckém kraji zákaz návštěv pacientů nadále platí pro většinu oddělení městské nemocnice v Jablonci nad Nisou. V liberecké nemocnici mají zákaz vyhlášený pro oddělení následné péče a v jilemnické nemocnici nemohou návštěvy za pacienty s covidem, kteří jsou na interním oddělení.

čtk