Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

O víkendech křižuje Lužické hory a České Švýcarsko speciální autobus, vozí i kola

09. 07. 2023 | 10:14

O víkendech křižuje Lužické hory a České Švýcarsko speciální autobus. Jednak je tematicky ozdoben a taky vás sveze i s kolem. Chytnete ho o sobotách a nedělích na trase mezi Českou Lípou a Jetřichovicemi, uvádí FB profil Lužické hory - neobjevený klenot severu.

BUs
Foto z FB Lužické hory - neobjevený klenot severu

A přidává tip na výlet:

Nechte se cyklobusem vyklopit na Polevsku, kde můžete upokojit cyklochoutky v místním Bikeparku, který najdete hned u sjezdovky. Sjezdovka & Bikepark Polevsko nabízí hned několik tras od jednoduchých pro děti až po náročné. Z Bikeparku můžete dojet po cyklotrase až do Kytlice. Pár metrů za Polevskem na pravé straně najdete pomníček Tomáše Holého, kde mu můžete zapálit třeba svíčku. O kus dál budete zase projíždět Přírodní památkou Kytlice - pod tímhle nudným názvem se ve skutečnosti skrývají šafránová pole.

Stále po cyklotrase projeďte Kytlicemi směrem Nová Huť. Po levé straně si udělejte malou odbočku k. Valdštejnské skále plné historických rytin - schválně, jestli nějakou rozluštíte.

V Nové Huti se napojte na dálkovou cyklotrasu Hřebenovka přes Horní i Dolní Světlou, kolem Juliovky až do Mařenic, kde rozhodně nesmíte vynechat Kalvárii a skalní reliéfy, které působí svým zjevem magicky. Z Mařenic se snadno dostanete po cyklotrase do Sloupu, kde můžete nasednout na cyklobus a vrátit se domů.

Zdroj: FB Lužické hory - neobjevený klenot severu