Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Pestrobarevná listopadová kulturní nabídka přinese Baladu pro banditu i legendární Fešáky

13. 11. 2022 | 5:45

Kultura Česká Lípa si na přelomu října a listopadu připsala dva velmi úspěšné pořady, při nichž se sál KD Crystal zaplnil nadšenými diváky. Hudební fanoušky potěšil koncert MIG 21. Skupina s frontmanem Jiřím Macháčkem se v České Lípě zastavila v rámci své podzimní tour k nově vydané desce a na svůj koncert přilákala více než 450 návštěvníků.

fešáci
Foto z http://www.countryworld.cz

Na své si o pár dnů později přišli i milovníci divadla při návštěvě představení Slepice na zádech. V groteskně stylizované hře Freda Apkeho zazářili Vojta Dyk a Tatiana Dyková. Manželský pár ve hře o tom, k čemu všemu vás manželství může dohnat a po dlouhé době vyprodaný Kulturní dům Crystal.

I v následujících dnech je však připravena pestrá nabídka kulturních akcí. V sobotu 12. listopadu po třech letech zahraje pro českolipské diváky skupina Wohnout. Kapela vyráží na tour ke svému desátému albu, jehož vydáním oslavila čtvrtstoletí své existence. Repertoár koncertu však nebude patřit jen nové desce, ale i největším hitům skupiny, na které se fanoušci bezesporu těší. Jako předkapela vystoupí bluesrockové uskupení Resumé.

O dva dny později, tedy v pondělí, bude na programu významná divadelní událost. Po delší době se totiž do České Lípy vrátí muzikál, a to v podání příbramského Divadla Antonína Dvořáka, které přijede s muzikálovou adaptací románu Nikola Šuhaj loupežník. Muzikál Balada pro banditu, za jehož jevištní adaptací i slávou stojí brněnské Divadlo na provázku představí příbramské divadlo v originálním pojetí s kapelou na jevišti. V režii Milana Schejbala se v roli Nikoly představí herec Pavel Batěk a v roli jeho milé, Eržiky, Anna Fixová.

Závěr měsíce, konkrétně pak 29. listopad bude patřit prvnímu z trojice vánočních koncertů, které pro letošek organizace Kultura připravuje, a protože tradice je dobré dodržovat, i letos se mohou příznivci country těšit na tradiční vánoční saloon Fešáků. Ten bude ovšem jen jednou ze dvou částí fešáckého koncertu. Tou druhou částí pak bude Jubilejní koncert k 55. výročí založení, které si skupina Fešáci letos připomíná, nebude tedy chybět průřez tvorbou kapely od jejích začátků, vzpomínka na členy, kteří už nejsou mezi námi i zpestření v podobě hostů Pavla BEZIHO Bezoušky a Ivana Halady. Výroční koncert, se kterým Fešáci v říjnu vyprodali pražskou Lucernu a navštíví s ním nejrůznější kouty republiky, tak nebude chybět ani českolipskému publiku.

„Máme radost z úspěchu našich akcí, který dokládá velmi pěkná návštěvnost, které se těšil jak koncert MIG 21, tak představení Slepice na zádech. Velký zájem registrujeme také o koncert Wohnoutů. Moc bych chtěla pozvat také na muzikál Balada pro banditu, přece jen muzikálové představení tu nemáme každý měsíc… a samozřejmě také na tradici, tedy na koncert Fešáků,“ doplňuje k programu ředitelka Kultury Česká Lípa, Tereza Vraná.

Vstupenky na všechny akce jsou stále k dostání v předprodeji Kultury Česká Lípa, a to jak na pokladně, tak i online.

TZ/Vladimíra Procházková, mediální a administrativní koordinátorka