Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Revitalizace novoborského sídliště Jiráskova-Husova bude pokračovat i letos

05. 04. 2024 | 5:41

Kompletní opravy komunikací, chodníků a vznik nových parkovacích míst za zhruba 7,3 milionů korun. To získají lidé v části sídliště Husova-Jiráskova v Novém Boru během další etapy revitalizace. Na ní město Nový Bor zahájí práce v letošním roce.

nový bor sídliště
Foto: www.novy-bor.cz

Lepší dopravní uspořádání v ulici Jiráskova si vyžádá pokácení tří vzrostlých stromů u bytového domu čp. 886. „V rámci přípravných prací arborista pokácí břízu, smrk a borovici v následujících dnech. Jejich odstranění umožní vznik sedmi parkovacích stání, včetně jednoho místa pro invalidy, a současně výstavbu nového chodníku mezi parkovištěm a zmíněným bytovým domem,“ vysvětlil Lukáš Michvot z odboru rozvoje města na novoborském městském úřadě.

Projekt revitalizace řeší i neutěšený stav v okolí panelového domu čp 882 – 885. Před jeho přední částí vznikne devět parkovacích míst, k nim se opraví příjezdová cesta. Z jeho druhé strany proběhne kompletní rekonstrukce ulice Alšova, která se rozšíří. Díky tomu budou moci řidiči parkovat podélně na vozovce a uvolní chodník. I ten projde kompletní rekonstrukcí. Stejně jako chodníky v Jiráskově ulici v úseku mezi ulicemi Alšova a Palackého.

Město Nový Bor zahájilo regeneraci sídliště Husova-Jiráskova, která kvůli finanční náročnosti probíhá po etapách, v roce 2017. Tehdy se práce soustředily do okolí hlavní třídy T.G. Masaryka. Kromě nových povrchů silnic a chodníků či veřejného osvětlení tu vyrostlo parkovací plocha se 45 místy. V následných etapách se například v roce 2021 zrekonstruovala komunikace v Jiráskově ulici včetně chodníku.

www.novy-bor.cz