Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Složky IZS představí dětem v Novém Boru policejní vozy, výcvik psů i zadržení vězně na útěku

22. 04. 2024 | 10:19

Natrénovat první pomoc, nakouknout do policejních vozů, vyzkoušet si střelbu, sledovat ukázky výcviku psů či zadržení vězně na útěku budou opět moci děti z novoborských základních škol a školek. Ve čtvrtek 25. dubna proběhne v bývalém cykloareálu už osmý ročník akce Den s IZS – Den s modrým majákem, kterou pořádá Městská policie Nový Bor.

policie auto
Ilustrační foto - zdroj: PČR

„Jejím smyslem je, aby se děti seznámily s technikou i se samotnou prací jednotlivých složek záchranného integrovaného systému a dalších ozbrojených složek,“ řekl Jiří Zemanec, ředitel novoborské městské policie.

K vidění budou ukázky práce policistů, krajských záchranářů, hasičů, vojáků, celníků, vězeňské služby, vojáků, Military clubu, probační a mediační služby, městských strážníků nebo Rodiny v centru.

Akce se každoročně účastní přes patnáct stovek dětí nejen z Nového Boru, ale také třeba ze sousedního Sloupu v Čechách nebo Skalice u České Lípy. I když je akce určena hlavně pro školáky, vítaná je samozřejmě i veřejnost.

www.novy-bor.cz