Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ulice B. Egermanna v Novém Boru bude po rekonstrukci mostu opět průjezdná

03. 12. 2021 | 5:39

Město Nový Bor zprůjezdní po rekonstrukci mostu ulici B. Egermanna v pátek 3. prosince 2021 během dopoledních hodin. Aktuálně se dokončuje asfaltový povrch na silnici od knihovny po kruhový objezd, v pátek dopoledne pak dělníci odstraní přechodné dopravní značení.

nový bor ulice
Foto: www.novy-bor.cz

„I když stavba nabrala vinou opakovaných výběrových řízení zpoždění ještě před svým zahájením, v létě ji zastavil nedostatek materiálu na trhu a před finální úpravou napadl první sníh, tak silnici otevřeme prakticky v termínu. Zásluhu na tom má společnost SANAP, jejíž zaměstnanci mnohdy pracovali na mostě i během víkendů,“ řekl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Práce na demolici a následné stavbě nového mostu za 6,2 milionu korun na jedné z páteřních komunikací ve městě začaly letos v červenci. Vyžádal si je havarijní stav konstrukce původního mostu. „Ten odhalila pravidelná prohlídka v roce 2018 a na jejím základě jsme tak tehdy museli uzavřít chodníkovou část mostu pro pěší,“ připomněl vedoucí odboru rozvoje Jan Toms.

V návaznosti na stavbu mostu, která na několik měsíců uzavřela pro dopravu silnici od budovy Městského úřadu „B“ po knihovnu, se město Nový Bor rozhodlo využít této uzavírky a v polovině listopadu se pustilo do celoplošné opravy asfaltového povrchu v daném úseku. V rámci opravy byly vyměněny rozpadající se betonové obruby za žulové, aby se sjednotil vzhled se zbývající částí této ulice. Opravily se také dešťové vpusti.

www.novy-bor.cz