Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V České Lípě funguje mobilní výdejna potravinové pomoci. Do města přijíždí jednou za dva týdny

26. 03. 2024 | 7:56

Už pátým rokem pracovníci odboru sociálních věcí a zdravotnictví českolipského městského úřadu spolupracují s Potravinovou bankou Libereckého kraje. Od loňského roku se město, na základě nabídky Potravinové banky Libereckého kraje, paralelně zapojilo do tříletého projektu „Výdejny potravinové pomoci“.

potravsbírka2
Ilustrační foto je z každoroční potravinové sbírky.

Mobilní výdejna potravinové pomoci do našeho města přijíždí jednou za dva týdny. Dle projektu o tom, kdo má na balíček nárok, rozhodují pracovníci sociálního odboru.  Výdej je primárně určený pro rodiče samoživitele, vícečetné rodiny, děti a mladistvé v nepříznivé životní situaci, seniory, invalidy a další občany, kteří jsou ohroženi chudobou. Ve většině případů se jedná o jednorázovou potravinovou pomoc, kdy je občan ve stavu největší nouze.

Potravinový balíček obsahuje čerstvé i trvanlivé potraviny, hygienické potřeby, dětskou výživu, pleny či inkontinenční pomůcky z aktuálních zásob potravinové banky. Balíčky jsou občanům poskytovány bezplatně, objednávání balíčků mají na starosti pracovníci sociálního odboru, limitováni jsou počtem balíčků na jeden závoz.

www.mucl.cz