Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V kině Crystal už je nová promítačka za 2,5 milionu. Při 3D produkci si diváci potřebuji koupit brýle za 20 Kč

17. 10. 2021 | 10:38

Nový projektor, který zajistí lepší obraz, je již nainstalován v českolipském kině Crystal. Nový přístroj firma AV MEDIA SYSTEMS a.s. dodala v úterý 12. října. V úterý a ve středu 13. října bylo nutné vše doladit včetně instalace nového plátna, a proto se tyto dny v kině nepromítalo. Zbrusu nový obraz si tak diváci naplno užili ve čtvrtek 14. října.

clpromítačka
Foto z www.mucl.cz
Při promítání filmů ve 3D navíc budou diváci používat nové jednorázové 3D brýle za 20,- Kč. Ty si budou moci odnést domů a na každý další film ve 3D si je znovu přinést. Pokud zapomenou, v kině si mohou koupit další. 
 
Zakázku na dodávku nového přístroje město vypsalo na jaře letošního roku. Zakázku získala firma AV MEDIA SYSTEMS a.s. za cenu 2,5 mil. Kč. Současná technologie v Kině Crystal je z roku 2010, tehdy město do digitalizace kina investovalo částku zhruba 4 milionů korun. V příštím roce by se měl v kině vylepšit ještě i zvuk. 
 
www.mucl.cz