Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Městském parku vysadili nové stromy jako náhradu za smrky napadené kůrovcem

11. 11. 2023 | 9:49

Bezmála dva tisíce nových stromů přibude do lesní části Městského parku v České Lípě. Zde letos v zimě musela být pokácena zhruba stovka smrků napadených kůrovcem. Ve středu 1. listopadu tak město Česká Lípa ve spolupráci s Městskými lesy Česká Lípa a studenty Střední zdravotnické školy a Střední odborné školy Česká Lípa vysadilo první nové stromky.

CLstromky
Foto z www.mucl.cz

Do lesní části Městského parku byly zasazeny jedle, buky a borovice douglasky. Nové stromky jsou sice malé, ale dobře viditelné. „Prosíme občany, aby po lesní části Městského parku chodili jen po cestách, aby stromky nepoškodili. Upozorňujeme také, že sazenice jsou navíc ošetřeny nátěrem proti okusu zvěří. Občané by se tak neměli stromků ani dotýkat, protože nátěr zapáchá a mohl by zanechávat skvrny,“ uvedl českolipský místostarosta Jakub Mencl.

převzato z www.mucl.cz