Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V roce 2023 začne Česká Lípa vozit opuštěné kočky do Volfartic. Útulek v Kozlech už nevyhovuje

20. 12. 2022 | 18:42

Již šestnáct let Česká Lípa využívá pro péči o opuštěné kočky útulek Bona v Kozlech. Do útulku opuštěná zvířata vozili strážníci městské policie Česká Lípa, nově je v příštím roce začnou vozit do zařízení ve Volfarticích. Smlouvu s útulkem v Kozlech zastupitelé na svém prosincovém jednání vypověděli.

kočky FB Kočičí přání
Ilustrační foto

„Krajská veterinární správa Libereckého kraje nás na konci listopadu letošního roku vyzvala, abychom kočky do útulku v Kozlech dále nedováželi, protože se v útulku už neumějí o dovezená zvířata řádně postarat. Proto jsme se rozhodli smlouvu s útulkem ukončit. Pro péči o opuštěné kočky jsme zajistili náhradní místo, a to depozitní zařízení spolku Šance zvířatům ve Volfarticích. Do budoucna chceme tuto neutěšenou situaci vyřešit vybudováním vlastního útulku, pro který již máme vhodný pozemek ve Staré Lípě a v prosinci jsme zahájili práce na změně územního plánu, která nám umožní pozemek pro stavbu útulku v budoucnu využít,“ uvedl českolipský místostarosta Jakub Mencl. 

Ročně město do útulku v Kozlech odvezlo okolo dvaceti koček. Za péči platilo 240tis. Kč za rok. 

CL/Kristýna Kňákal Brožová