Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vodní hrad Lipý hostí festival Tyjátr na hradě, nesoutěžní přehlídku mladých amatérů

17. 05. 2023 | 8:07

Nesoutěžní přehlídka mladého amatérského divadla Tyjátr na hradě se uskuteční na Vodním hradě Lipý v České Lípě. Koná se ve dnech 19. a 20. května; Liberecký kraj podpořil akci částkou padesát tisíc korun.
 

VOdní hrad LIpý FB
Vodní hrad Lipý, foto z FB hradu

„Hrad Lipý v České Lípě je od jara do podzimu využíván pro kulturní akce, na které se sjíždějí návštěvníci z širokého okolí. A právě akce jako je tato přehlídka, tedy amatérské a určené pro mladé interprety, vytváří důležité podhoubí pro návštěvnost náročných profesionálních kulturních akcí,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Pořadatelé uchystali program plný divadelních představení, která nabídnou širokou škálu uměleckých stylů a žánrů. Večery  pak zpestří vystoupení hudebních skupin.

Zahájení obstará představení Simply Simplicius aneb Svatá prostoto! souboru Geisslers Hofcomoedianten. Dále se představí soubor Vanabí Litoměřice, Suchdolský divadelní spolek SUD, Základní umělecká škola Louny a další účinkující. Děti se mohou těšit na pohádku Hrnečková karkulka Divadla Brambůrky, Špalíček pohádek DKM Česká Lípa nebo pohádku Edudant a Francimor. Vystoupí i kapely Školy rocku.

Vstupné na den činí 200 korun, děti od 12 do 18 let a studenti platí polovic, děti do 12 let mají vstup zdarma.

LK/Jan Mikulička