Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zastupitelé České Lípy dali z fondu po 75 tisících golfovému a tenisovému klubu

12. 07. 2020 | 8:38

Sto padesát tisíc korun rozdělili českolipští zastupitelé na svém červnovém zasedání z fondu zastupitelstva města mezi dva žadatele. Částkou 75 tisíc korun podpořili zastupitelé českolipský golf club, stejnou částku pak zastupitelé přidělili pořadatelům tenisového turnaje Macha Lake Open, který v těchto dnech probíhá v areálu ve Starých Splavech.

golf ilustrak
ilustrační foto

Finanční prostředky, které získal Golf Club Česká Lípa, pomohou spolku s úhradou nákladů na celoroční činnost, jako jsou odměny trenérů, startovné, cestovné nebo ubytování. Kromě komerční činnosti se spolek věnuje také práci s mládeží včetně dětí z České Lípy, které se učí hrát golf např. v projektu „Se školou na golf“. V loňském roce podpořili zastupitelé činnost tohoto spolku částkou 100 tis. Kč, letos spolku přidělili o 25 tis. Kč méně.

Macha Lake open je vyhlášený tenisový turnaj, který se každoročně koná v areálu ve Starých Splavech, letos již po devatenácté. V minulosti se jednalo o mezinárodní tenisový turnaj žen, v letošním roce byl charakter turnaje kvůli koronavirové krizi změněn na turnaj Českého tenisového svazu mužů a žen. Akce probíhá od 22. června až do neděle 28. června, atraktivní tenisové zápasy vždy přilákají několik tisíc návštěvníků z celého regionu. V loňském roce zastupitelé tento turnaj podpořili částkou 100 tis. Kč, letos získal spolek o 25 tis. Kč méně. 

„Golf club i pořadatelé turnaje Macha Lake open jsou tradičními žadateli, jejich činnosti město v minulosti podpořilo a jsem rád, že jsme tak učinili i letos. Jelikož nesídlí na území města a nepořádají akci v České Lípě, nemohou se zúčastnit klasického dotačního programu. Mimořádnou dotaci od města si však dle mého názoru zaslouží. Golf club rozšířil sportovní nabídku pro sportovně založené Českolipany, turnaj ve Starých Splavech zase přispívá k rozvoji cestovního ruchu a propagaci regionu včetně České Lípy,“ uvedl českolipský radní pro kulturu, sport a cestovní ruch Michal Prokop.

www.mucl.cz