Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do flotily městské policie přibude Škoda Karoq, je třeba obměnit i část radiostanic. Radnice na to vyčlenila 1,2 milionu

29. 04. 2022 | 5:43

Letos přibude do vybavení jablonecké městské policie nový vůz. Zároveň je třeba také obměnit část radiostanic, které již dosloužily. Nákup automobilu Škoda Karoq i obnovu radiostanic za celkem 1,2 mil. korun schválili jablonečtí radní.

 

MPJablonecNew
Jablonecké městské policii dosluhuje technika, na obnovu radnice vyčlenila 1,2 milionu. Archivní foto

„Policie má specifické požadavky na vůz vhodný k výkonu služby. Specifické jsou také podmínky, kde se vůz užívá, tzn. je třeba brát ohled na geografické umístění města a klimatické podmínky. Na základě dobré zkušenosti plánuje městská policie v tomto roce nákup dalšího služebního vozidla s pohonem 4x4, které je vhodné i do náročných zimních podmínek, a to za necelých 900 tis. korun včetně DPH,“ říká jablonecký primátor Jiří Čeřovský. 

„Do flotily městské policie tak přibude Škoda Karoq Ambition 2,0 TDI 110 kW 7gang automat 4x4, která oproti běžnému vozu bude vybavená dalšími doplňky potřebnými pro výkon služby strážníků, jako je např. radiostanice, výstražný maják a zástavba pro převoz zvířat,“ popisuje ředitel MP Jablonec nad Nisou Michal Švarc.

Na obnovu čeká také část radiostanic městské policie, proto rada města odsouhlasila nákup deseti nových za 310 tis. korun.  „Je třeba obměnit část radiostanic a radiových odpovídačů, které používá městská policie při přímém výkonu služby už od roku 2011. Jejich technický stav v současné době už nevyhovuje,“ připomíná primátor Čeřovský.

Aby nové části vybavení radiostanic byly kompatibilní, osloví městská policie stejného dodavatele, který zařízení MP dodal už v minulých letech. Navíc společnost provádí servis dosavadní radiové sítě včetně její ochrany šifrováním. „Firma nám dodala i software umožňující online sledování polohy radiostanic v mapovém podkladu,“ dodává Švarc.

JN/Jana Fričová