Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dopravní hřiště přes léto hojně využívají příměstské tábory, ale i jednotlivci

24. 07. 2022 | 10:33

Tyršův park v Jablonci nad Nisou ožil malými cyklisty, na prázdniny se tam přestěhovalo dopravní hřiště. Cesty zastíněné stromy využívají nejen rodiny s dětmi, ale také příměstské tábory, řekl ČTK manažer prevence kriminality jablonecké městské policie Tomáš Svačina. Jízdu na kole či koloběžce pod dohledem městských strážníků mohou děti procvičovat každý všední den od 09:00 do 14:30.

cykloDeti
Foto: SMJ

"Využitelnost dopravního hřiště, které je stranou v ulici Podskalí, byla v minulosti o prázdninách velmi nízká, proto jsme se rozhodli ho zkušebně přesunout blíž centru města," řekl ředitel jablonecké městské policie Michal Švarc.To se osvědčilo, děti mohou přijít s vlastními koly a koloběžkami, jinak je policie zdarma půjčuje. Kola, koloběžky i ochranné helmy strážníci pravidelně dezinfikují. Zázemí pro strážníky i půjčovnu poskytla blízká sokolovna.

Park je podle Švarce pro rodiče a děti lépe dostupný veřejnou dopravou, přítomnost dalších strážníků navíc podle něj přispěla k většímu pocitu bezpečí v parku. "Ale nejen v něm, i v jeho blízkém okolí. Zejména pak v okolí ulice Nová Pasířská a v problémové lokalitě ulice Na Vršku," řekl Švarc. Výhodou je podle něj zázemí v sokolovně, kde jsou nejen toalety, ale také možnost občerstvení, to rodičům a doprovodu dětí na hřišti v Podskalí chybí.

Dopravní hřiště zůstane v parku do konce prázdnin, pak se zase přesune zpět. "Přijít k nám může každé dítě, které si chce zajezdit na kole či koloběžce a seznámit se se základními pravidly provozu na komunikacích," dodal Svačina.

čtk