Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Fontány, kašny ani vodotrysky neslouží k mytí či praní prádla, určuje provozní řád

17. 08. 2024 | 10:17

Jablonečtí radní schválili nový provozní řád pro fontány, kašny a vodotrysky ve vlastnictví statutárního města Jablonec nad Nisou. Tento krok je reakcí na opakované případy nevhodného chování, kdy někteří občané využívali veřejné nádrže k mytí či praní prádla.

JNkašna
Fontána s kaskádou na Dolním náměstí v Jablonci nad Nisou. Foto: www.drobnepamatky.cz

„Provozní řád je zaměřený na zajištění bezpečného a plynulého provozu našich fontán, kašen a vodotrysků, a to s důrazem na jejich ochranu před znečištěním a udržení čistoty,“ uvádí Petr Roubíček, jablonecký náměstek pro správu majetku.

Nový provozní řád zakazuje jakékoli mytí, praní a vstup zvířat do fontán, kašen a vodotrysků. Do vody se nesmí házet odpadky, jídlo, mýdlo, chemikálie či jiné předměty. Zakázané je taktéž poškozovat konstrukce, lézt po nich nebo se o ně opírat. Stejně tak není dovoleno opírat o ně kola, koloběžky či jiné dopravní prostředky.

JN/Jana Fričová