Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec podpoří obnovu tří škol a jedné školky v obcích poničených tornádem milionem korun

16. 09. 2021 | 16:05

Jablonec nad Nisou podpoří milionem korun tři obce v Jihomoravském kraji, které v červnu poničilo tornádo. Peníze jsou určené na obnovu tří základních a jedné mateřské školy. Poskytnutí daru dnes schválili jablonečtí zastupitelé.

tornado moravská nová ves tw JM E44SUEsXoAYYEHM
Tornado v Moravské Nové Vsi, zdroj: Facebook

Hodonín dostane 400.000 korun pro ZŠ U Červených domků, městys Moravská Nová Ves 300.000 Kč pro svoji základní školu a 300.000 korun obdrží obec Hrušky pro základní a mateřskou školu. Ve prospěch základní školy v Moravské Nové Vsi poputuje také 37.000 korun jako výtěžek ze vstupného z benefičního koncertu, který se konal minulý týden na jablonecké letní scéně.

Jablonec není jediný v Libereckém kraji, kdo obce postižené tornádem podpořil. Kraj na jih Moravy poslal pět milionů korun, Liberec 600.000 Kč a třeba Česká Lípa 400.000 korun.

Bouře s kroupami a tornádem o rychlosti až 300 kilometrů v hodině se prohnala Břeclavskem a Hodonínskem 24. června. Vyžádala si šest lidských životů a zhruba 1200 poškozených domů, z nichž asi 200 muselo k zemi. Škody jsou v miliardách korun.

čtk