Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonec přispívá na celovečerní dokumentární film Jizerské hory, premiéra bude při J50

18. 12. 2021 | 16:06

Dvaceti tisíci korunami přispěje Jablonec nad Nisou na dokončení celovečerního dokumentárního filmu Jizerské hory. Premiéru by měl mít v době konání Jizerské 50, tedy 11.-13. 2. 2022.

jizerska8 2018
Foto: Artur Irma

Viktor Kuna začal natáčet dokumentární film Jizerské hory ve spolupráci s Českou televizí v roce 2019. „Už tehdy výrobu snímku podpořilo město 50 tis. korunami. Jeho dokončení se však v souvislosti s pandemií zkomplikovalo a oddálilo a ČT jako hlavní partner od projektu odstoupila,“ informuje náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek.

Film chce ukázat krásu Jizerských hor, provést diváky nejkrásnějšími místy, rozkrýt jizerskohorské přírodní fenomény, vyjádřit geologické, kulturní a historické souvislosti.

JN/Jana Fričová