Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonecká ulice V Aleji se otevřela o tři měsíce dříve, hotovo mělo být až v polovině října

20. 07. 2021 | 11:37

Jablonecká ulice V Aleji je otevřená pro provoz automobilů. Na radikální rekonstrukci ulice včetně oprav dosavadních a položení nových sítí i kanalizace se pracovalo dva roky, hotovo mělo být v polovině října. Město za realizaci zaplatilo 23 milionů korun.

Jablonec v aleji IMG 20210719 180450
Foto: JN

„Ulici se tak podařilo předat veřejnosti k užívání o téměř tři měsíce dříve, než stanovil harmonogram. Dříve dokončili své práce i zahradníci, neboť podle smlouvy se v ulici na zeleni mělo pracovat do poloviny listopadu,“ konstatuje náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček.

Šlo o velmi rozsáhlé práce, které navázaly na velkou rekonstrukci kanalizace, vodovodu a plynovodu v roce 2019. Nově upravené jsou nyní uliční vpusti, které jsou napojené na zrekonstruovanou kanalizaci, položené je nové zemní vedení veřejného osvětlení.

„Ulice opět odpovídá svému jménu. Celá je lemovaná nově vysazenou alejí stromů, osazené jsou nové stožáry veřejného osvětlení. Úpravami prošly všechny křižovatky, ulice má komplet nové povrchy a chodníky, místní mají upravené vjezdy do zahrad, řád dostala parkovací stání, takže vozy zde už neparkují, kde řidiče napadne. O projektu v době příprav město totiž diskutovalo s občany,“ připomíná náměstek Roubíček, který dodává, že celá zakázka přišla městskou kasu na 23 milionů korun.

JN/Jana Fričová