Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonecký magistrát je odborným pracovištěm liberecké univerzity. Studenti tam mohou chodit na praxi

17. 07. 2024 | 10:16

AKTUALIZOVÁNO: Magistrát Jablonce nad Nisou se dohodl na další spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci, stal se jejím odborným pracovištěm. Radnice druhého největšího města v Libereckém kraji bude zajišťovat odborné praxe pro studenty Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické.

Nově uzavřená pětiletá smlouva prohlubuje dlouhodobou spolupráci mezi městem a univerzitou, řekla ČTK mluvčí magistrátu Jana Fričová.

"Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická a náš odbor sociálních věcí a zdravotnictví řadu let úzce spolupracují. Studenti univerzity mají možnost u nás absolvovat odborné praxe a stáže, což je přínosné pro obě strany. Oni získávají cenné zkušenosti v pomáhajících profesích ve veřejné správě a neziskovém sektoru, zatímco město může těžit z jejich odborných znalostí a dovedností," doplnila náměstkyně primátora Jana Hamplová (Starostové pro Liberecký kraj).

Spolupráce města s univerzitou vede podle Hamplové často k tomu, že absolventi praxí a stáží se pak stávají kvalifikovanými sociálními pracovníky magistrátu. "A to je důležité vzhledem k dlouhodobému personálnímu podstavu na odděleních odboru sociálních věcí a zdravotnictví," dodala. I teď hledá magistrát do oddělení sociální péče referenta, podmínkou pro uchazeče je právě vysokoškolské vzdělání nebo alespoň vyšší odborné vzdělání v oboru.

Jablonecký magistrát zaměstnává včetně pracovníků na veřejně prospěšných pracích 320 lidí. Aktuálně hledá podle Fričové také třeba referenta do oddělení přestupků, pracovníky do odboru investic nebo plánování.

čtk