Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kouzelný anděl předvede vzdušné akrobatické prvky 3. prosince, Vánoční slavnosti startují třináctého

27. 11. 2023 | 5:46

Rosvícení vánočního stromu v Jablonci nad Nisou je letos načasované na 17. hodinu a doprovodí jej kulturní program. Na  Mírovém náměstí se odehraje v první prosincovou neděli 3. 12. Vánoční slavnosti v Jablonci letos začnou 13. prosince a potrvají do 17. prosince.

JNstrom22instalace-vanocniho-stromu
archivní foto z instalace vánočního stromu

Kouzelný anděl předvede vzdušné akrobatické prvky a dětský sbor Iuventus, gaude! zazpívá vánoční koledy. Zazní projev primátora a duchovní slovo kazatele. Pod strom bude umístěna schránka na dopisy Ježíškovi. Během odpoledne je možné navštívit v Domě Scheybalových dvě nové výstavy, poslechnout si koncert Rychnovského tria v kostele sv. Anny či si v Eurocentru vyrobit vánoční dekorace. Vstupné je zdarma.

V ten samý den se rozhostí vánoční atmosféra i v jedné z nejstarších jabloneckých staveb, kostele sv. Anny. Společně zde bude zapálená 1. adventní svíce a je připraveno adventní pásmo Rychnovského tria. Vstupné je rovněž zdarma. Od 15:00 zde hraje Rychnovské trio.

Vánoční slavnosti v Jablonci nad Nisou letos začnou 13. prosince a potrvají do 17. prosince. Na stánky, kterých letos bude více než 100, se můžete těšit nejen v prostoru před radnicí, ale i na pěší zóně směrem k Eurocentru i k OC Central. Každodenní adventně laděný program vytvoří v centru města příjemnou atmosféru k nákupům na trzích i setkání s přáteli pod rozsvíceným stromem. Nebude chybět tradiční Primátorský svařák s výtěžkem na dobročinné účely. Vstupné je zdarma.

Tradiční prodejní trhy s adventně laděným programemse uskuteční 13.-17. 12., středa-sobota / 10:00-20:00, neděle / 10:00-16:00.

TZ Kultura Jablonec, p.o.

Smrk ztepilý vyrostl pod jabloneckým Petřínem

V týdnu od 27. listopadu se bude Jablonec nad Nisou připravovat a advent. Radnice se oděje do svého světelného hávu, zdobené budou také lampy veřejného osvětlení. Na místo uprostřed Mírového náměstí usadí Technické služby Jablonec letošní vánoční strom.

Bude jím smrk ztepilý, který rostl pod jabloneckým Petřínem. Slavnostně ozdobený strom rozsvítí jablonecký primátor Miloš Vele o první adventní neděli 3. prosince v 17 hodin odpoledne. Pomáhat s rozsvícením bude primátorovi kouzelný anděl.

Pod čerstvě rozsvíceným stromem bude také schránka Ježíškovy pošty. Tam mohou děti vhazovat své dopisy, na které pak mohou čekat od Ježíška odpověď. Tu ale dostanou pouze v případě, že svůj dopis do schránky stihnou vhodit. Pod vánočním stromem bude jen týden, od 3. do 10. prosince, a to proto, aby Ježíšek stihl všem odpovědět.

JN/Jana Fričová