Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Milada Horáková má na Příchovicích kamenný pomníček, spojuje lidské hrdinství s krásou zdejší přírody

30. 06. 2019 | 19:16

V Příchovicích v Lesoparku na Sluneční byl dnes odpoledne za přítomnosti vzácných hostů slavnostně odhalen kamenný pomníček JUDr. Miladě Horákové. Pozváni byli všichni lidé, kteří si cení statečnosti této ženy a věří v sílu jednotlivce.

horakovaPřichovice
Foto z FB hejtmana Martina Půty

Reprodukce plakátuUpomínka na statečnou ženu, která se stala obětí lkomunistické justiční vraždy má motto "JDU S HLAVOU VZTYČENOU", což jsou slova z jejího posledního dopisu.

"Na statečnou ženu JUDr.Miladu Horákovou si od dnešního odpoledne můžete vzpomenout také v Lesoparku na Sluneční v Příchovicích. Je to krásné místo s nádherným výhledem na kus české země, kterou milovala.

Z posledniho dopisu Milady Horákové jejím nejbližším: “Jděte na louky a do lesů, tam ve vůni květů najdete kousek mne, jděte do polí, dívejte se na krásné a všude budeme spolu. Dívejte se na lidi kolem a v každém se něčím obrazím. Nejsem bezradná a zoufalá - nehraji, je to ve mně tak klidné, poněvadž mám klid ve svém svědomí.”

Skála Milady Horákové vznikla díky nápadu a úsilí, za které chci poděkovat Vlastimilu Plecháčovi, Lubošovi Markovi, obci Kořenov a dalším místním lidem. Příchovice, Lesopark na Sluneční, Maják Járy Cimrmana stojí za letní výlet, nebo odbočku z výletu, když budete putovat někde kolem," napsal k události letošního horkého léta na svůj FB profil hejtman LK Martin Půta.

aro