Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Muzeum skla a bižuterie historicky poprvé nabídne veřejně přístupný koncert ve skleněné přístavbě

07. 04. 2024 | 8:16

Historicky poprvé nabídne jablonecké Muzeum skla a bižuterie veřejně přístupný koncert ve skleněné přístavbě. Ve čtvrtek 25. dubna se v ní rozezní zpěv sopranistky Karolíny Cingrošové a kytarové struny Lubomíra Brabce.

jablonec MSBmadOK
Foto: Mad

V jejich podání zazní díla Antonína Dvořáka a dalších světových mistrů vážné hudby. Tato událost je pořádána nejen ke 120. výročí založení muzea, ale také v rámci oslav Roku české hudby. „Jedná se o vůbec první veřejný koncert ve skleněné muzejní přístavbě, bude tak mít zcela neopakovatelnou atmosféru“, zve návštěvníky na událost ředitelka muzea Milada Valečková. Online předprodej vstupenek probíhá na muzejních webových stránkách, kapacita místa je omezená, takže s pořízením raději neotálejte. Koncert začíná v 18 hodin.

Karolína Cingrošová působí jako koncertní zpěvačka a je stálou hostující sólistkou Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Zaměřuje se na klasický i moderní operní repertoár, věnuje se písňové tvorbě, oratorní i staré hudbě. Cizí jí však není ani klasický muzikál nebo swing. Mimo jiné je to dcera známého moderátora Václava Žmolíka.

Lubomír Brabec patří k legendám koncertního kytarového umění. Svou hrou ovlivnil hudebníky nejrůznějších oborů. Spolupracuje s nejrenomovanějšími pěvci a sólisty jako například Gabriela Beňačková, Elizabeth Vidal, Lucie Bílá, Štefan Margita a další.

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou - jediné na světě!

TZ/MSB