Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na jarní úklid v Jablonci naváží opravy výtluků. Město v rozpočtu vyčlení 29 milionů

22. 03. 2024 | 15:26

V ulicích Jablonce nad Nisou se postupně objevují nakreslené obrazce na místních komunikacích. Ty značí, že se se ve městě začaly opravovat asfaltové povrchy. Na malé i velké opravy má statutární město v rozpočtu vyčleněných 29 milionů korun.

silnice prace na silnici IMG 9434
Foto: JN

„Rozeběhly se opět obalovny a to je pro nás signál, že můžeme začít s opravami asfaltových povrchů po zimě. Technické služby Jablonec začaly společně se správou komunikací s vyznačováním nutných oprav, pak přistoupí k frézování a následnému vyplnění asfaltovou směsí,“ informuje Petr Roubíček, náměstek jabloneckého primátora pro správu majetku.

„Nyní opravujeme komunikace po zimních haváriích inženýrských sítí a ve spolupráci s oddělením správy komunikací připravujeme plán oprav výtluků na místních komunikacích. Opravy budou opět navazovat na jarní úklid. Nyní již pracujeme v ulicích Rýnovická, 28. října a Lipanská,“ dodává ředitel Technických služeb Jablonec (TSJ) Jaroslav Knížek.

Opravovat se začínají nejprve komunikace I. a II. tříd včetně komunikací s autobusovou dopravou, nejvíce oprav však čeká na komunikacích III. tříd. „Na tyto drobnější opravy počítáme s částkou 19 milionů, dalších deset milionů máme rezervovaných na velkoplošné opravy komunikací. Práce začnou nejprve v centru, a to v ulicích v ulici Rýnovická, 28. října, Lipanská, Mánesova, Vysoká atd. Poté budou pokračovat v dalších částech města. V současné době také probíhá příprava výběrového řízení na velkoplošné opravy komunikací,“ připomíná Martin Černý, vedoucí oddělení správy komunikací jabloneckého magistrátu,

JN/Jana Fričová