Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Jizerce bylo k ránu opět minus 20 stupňů Celsia, na Smědavě se teplota dostala na minus 15 

10. 03. 2021 | 7:35

V mrazové kotlině Jizerka v Jizerských horách klesla dnes k ránu teplota k minus 20 stupňům Celsia stejně jako o předchozí noci. Pod minus 15 se dostala i na nedaleké Smědavě, jinak byly teploty na horách v Libereckém kraji k ránu kolem minus deseti stupňů a v ostatních částech kraje nejčastěji zhruba minus pět stupňů. Vyplývá to z údajů Českého hydrometeorologického ústavu.

jizerky 01-2019-014-Radek Strupl-Pod Bukovcem
Pod Bukovcem, foto: Radek Strupl

V horských oblastech kraje doporučují silničáři motoristům při cestách zvýšenou opatrnost. Na vozovkách nižších tříd v Krkonoších na Semilsku je zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem, silnice v Jizerských horách jsou vlhké. Jinak jsou silnice v kraji suché. Pro nákladní auta nad šest tun je ale nadále uzavřená silnice III. třídy přes Oldřichovské sedlo mezi Mníškem a Raspenavou na Liberecku. Cestu přes náročné stoupání silničáři pro kamiony uzavřeli po pondělním sněžení, zákaz by měl pro ně platit podle webu Ředitelství silnic a dálnic do 15. března.

Podle předpovědi by dnes v Libereckém kraji mělo být oblačno až polojasno, místy přechodně až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty by měly být mezi třemi až šesti stupni Celsia, na horách mezi jedním a minus dvěma stupni. V noci by se počasí v kraji mělo začít zhoršovat a meteorologové očekávají i déšť či sněžení. Ve čtvrtek odpoledne by se měl přidat silný vítr s nárazy na horách kolem 70 kilometrů v hodině.

čtk