Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Jizerce teplota v noci opět klesla pod minus 21 stupňů Celsia. Přes den bude opět slunečno

02. 03. 2022 | 6:31

AKTUALIZOVÁNO: Další mrazivou a převážně jasnou noc má za sebou Liberecký kraj. V mrazové kotlině Jizerka v Jizerských horách dnes k ránu stejně jako o den dříve teplota klesla pod minus 22 stupňů Celsia. Na stanici Jizerka-Rašeliniště bylo minus 22,6 stupně Celsia, přímo na Jizerce minus 21,5 stupně, řekl dnes ČTK Martin Hynčica z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Jizerka
Na divoké narcisy, tradiční květenu Jizerky, si budeme muset ještě počkat. Foto: archiv

Na dalších místech v Jizerských horách teplotní minima v noci byla mezi minus pěti až minus 15 stupni, pod minus deseti stupni Celsia bylo i v krkonošském Harrachově. V níže položených oblastech Libereckého kraje byla noční minima mezi minus pěti až minus devíti stupni.

Podle údajů na webu Ředitelství silnic a dálnic jsou na vozovkách druhých a třetích tříd v západní části Krkonoš na Semilsku zmrazky, jinak jsou povrchy vozovek v kraji suché a vymrzlé. Meteorologové očekávají, že přes den bude dál jasno až polojasno. Nejvyšší denní teploty budou mezi čtyřmi až sedmi stupni Celsia, na horách mezi minus jedním a dvěma stupni.

čtk