Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na skialpové trasy a do běžeckého areálu v polských Jakuszycích zajíždí harrachovský skibus

25. 12. 2023 | 16:41

Harrachov vyjednal pro své hosty nové smluvní ceny ve Sportovním areálu Harrachov a nově i u startovného na sportovní události. V Harrachově dostane kartu hosta automaticky každý, kdo se tam ubytuje, nebo zaplatí celodenní parkovné na centrálním parkovišti. Smluvní ceny jsou o 10-30 % nižší oproti běžným cenám.

harrachovTitul
archivní ilustrační foto

“Ubytovatelé ze zákona odvádí městu tzv. lázeňský poplatek, který v Harrachově činí 30 kč za hosta a noc. Z toho pak město financuje veřejné akce, sportovní činnost mládeže, kulturní akce pro seniory, koncerty, festivaly nebo platí například úpravu běžeckých tratí. Podílíme se na mnohých sportovních akcích chystaných pro profíky, ale i rodiny s dětmi, jako jsou Skimo, Skitour, atp. Jako poděkování za to, že k nám hosté jezdí, jsme vyjednali smluvní ceny u našich partnerů,” vysvětluje starosta Tomáš Vašíček.

V letošní sezoně je také zjednodušený systém obdržení Harrachov Card. Hosté o ni již nemusí nikde žádat, ani za ni platit. Kartu dostane každý host automaticky od svého ubytovatele, jako karta funguje také čárový kód z parkovacího lístku s celodenním parkovným z centrálního parkoviště.

"Nárok na Harrachov Card a smluvní ceny s ní spojené má každý návštěvník Harrachova,” zdůrazňuje Vašíček a dodává, že “pokud host kartu u ubytovatele automaticky neobdrží, může se obrátit na naše Turistické informační centrum, které problém obratem vyřeší.”

S Harrachov Card může každý host získat nově také startovné na harrachovské závody, včetně největšího běžeckého seriálu v ČR Skitour, který u nás zakončí sezonu druhý březnový víkend. “Smluvní ceny v areálu mohou být buď 10 % pro každého hosta s Harrachov Card, nebo 10-30 % v balíčkových jízdenkách, které poskytuje svým hostům ubytovatel,” vysvětluje Vlastislav Fejkl ze Sportovního areálu Harrachov.

Smluvní ceny na Harrachov Card je možné uplatnit pouze při nákupu online, parkovací lístek je třeba předložit na pokladně pod lanovkou na Čertovu horu. Seznam smluvních partnerů, stejně jako tipy na výlety, mapy, videa a další informace o Harrachově mohou hosté najít na webu www.harrachovcard.cz.

Harrachov na nadcházející zimní sezonu připravil tradiční akce, jako vánoční trhy, nebude chybět
osvětlený mamutí můstek v období vánočních prázdnin, nebo silvestrovský sjezd s loučemi. V okolí
Harrachova se nachází 130 km běžeckých tratí, v okolí města jsou také skialpové trasy a běžecký areál v polských Jakuszycích, kam zajíždí harrachovský skibus.

TZ/Hana Veselá