Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nová rozhledna na Hamštejně u Koberov nabídne výhledy na Krkonoše, Jizerky i Český ráj

28. 10. 2023 | 18:58

Poblíž skiareálu v Koberovech na Jablonecku vyrostla nová rozhledna. Nabídne výhledy na Krkonoše, Jizerky a Český ráj a má se otvírat v listopadu. S odkazem na FB profil Areálu Koberovy-Hamštejn to uvedl FB profil Český ráj a zveřejnil nejnovější fotografie.

RozhlednaHamštejnKudyZnudy3
Foto z www.kudyznudy.cz

Netypickou stavbu na kopci Hamštejn chce obec otevřít v polovině listopadu.

„Součástí areálu rozhledny bude i altán s lavičkami, takže tady budou mít turisté základní zázemí na odpočinek a občerstvení. Samozřejmě ho využijeme i při otevření rozhledny,“ přiblížil v Jabloneckém deníku starosta obce Koberovy Pavel Pospíšil.

Foto: @Ski Areál Koberovy-Hamštejn a Miroslav Lubas

Rozhledna přitáhne turisty, bude stát na červené turistické cestě, na Zlaté stezce Českým rájem. Dá se po ní jít z Kozákova přes Vzdychánek, Hamštejnský hřbet dolů na Malou Skálu a dále na Frýdštejn, doplnil turistický portál Kudy z nudy.cz.

lo