Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Oprava havárie plynu v ulici 5. května a Perlová potrvá až do 20. prosince, záleží i na počasí

16. 11. 2022 | 9:58

Uzavírka částí ulic 5. května a Perlová v Jablonci nad Nisou se protáhne až do 20. prosince, pokud to klimatické podmínky dovolí. Důvodem uzavírky je havárie plynovodu. Práce na jejím odstranění jsou rozdělené do čtyř etap, aktuálně probíhá etapa druhá. Společnost GasNet tu bude pokračovat v opravách také příští rok.

jablonec havarie-plynu-ul-5kvetna
Foto: JN

Plynaři z distribuční společnosti GasNet podle slov mluvčího společnosti Tomáše Pernise řeší aktuálně havarijní stav plynovodu v ulici 5. května v křížení s ulicí Perlová. Pracovníci plynárenské distribuční společnosti si rozdělili práci tak, aby minimalizovali dopravní omezení způsobené výkopovými pracemi. Zároveň tím předejdou omezením dodávek plynu pro odběratele během probíhající topné sezóny.

„Ukončení prací v rámci této etapy plánujeme nejpozději do 20. prosince. Jsme ale bohužel závislí na počasí, protože některé činnosti, jako svařovaní, lze provádět jen za určité teploty. Zatím nám počasí přeje,“ říká Tomáš Pernis s tím, že kompletní oprava plynovodu v ulici by měla být hotová na jaře příštího roku. „Čtvrtá etapa by měla finišovat v dubnu položením nového asfaltu v ulici,“ uzavírá mluvčí GasNetu.

„Příští rok se opraví v části ulice 5. května od křižovatky s ulicí SNP po OK s ulicí Mosteckou celoplošně povrch. Půjde pouze o opravu obrusné vrstvy komunikace, která spočívá v odfrézování 5 cm a položení nové vrstvy o stejné tloušťce,“ vysvětluje jablonecký náměstek pro správu majetku Petr Roubíček.

JN/Jana Fričová