Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Oprava havárie výměníkové stanice Základní školy na Šumavě vyjde na milion

05. 05. 2024 | 5:45

Oddělení správy nebytových objektů jabloneckého magistrátu začalo s opravou havárie výměníkové stanice Základní školy na Šumavě. Oprava potrvá tři měsíce a vyjde na 1,06 mil. korun včetně DPH.

jablonec škola na šumavě u0XgII
Foto: www.firmy.cz

„Ve výměníkové stanici je třeba vyměnit celý řídící systém, jelikož na ten současný, starý přes třicet let, už není možné koupit náhradní díly. A oprava je nutná, aby stanice dodávala teplo a teplou vodu do školy,“ konstatuje jablonecký náměstek pro správu majetku Petr Roubíček.

Protože bylo nutné vyřešit havárii co nejrychleji, rozhodlo se město zakázku zadat přímo firmě Applic, kterou doporučila městská společnost Jablonecká energetická, a.s. „Výhodou této přímé zakázky je krátká doba realizace a detailní znalost stanice. Navíc město má s touto firmou letité dobré zkušenosti,“ připomíná Roubíček s tím, že práce na opravě havárie by měly trvat tři měsíce a práce vyjdou na 1,06 mil. Kč včetně DPH.

JN/Jana Fričová