Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Oslík je terapeut mezi zvířaty, číší z něj klid a pohoda. Vše o těchto zvířatech vědí na farmě v Tatobitech

25. 10. 2023 | 17:53

Zážitek na rodinné oslí farmě čeká i během podzimních prázdnin na návštěvníky v Tatobitech v Českém ráji. Připravena je komentovaná prohlídka farmy, seznámení s oslíky různých plemen, procházka a svezení v sedle nebo projití překážkové dráhy s oslíkem. Ideální činnost pro milovníky přírody a zvířat. Oslík je velice milé, společenské  a hlavně klidné a rozvážné zvíře. Je to přímo terapeut mezi zvířaty, číší z něj klid a pohoda.

oslí1
Foto z FB Český ráj, snímky ve fotogalerii jsou z webu farmy a FB Český ráj

V jeho přítomnosti snadno zapomenete na starosti, zpomalíte, začnete prožívat přítomný okamžik, naleznete vnitřní klid a načerpáte pozitivní energii. 

Během komentované prohlídky farmy se s těmito milými a drbání milujícími zvířaty seznámíte blíže. Poznáte různé i vzácné druhy oslíků, včetně mini oslíka nebo velkého francouzského, dozvíte se spoustu zajímavostí o jejich povaze, původu, chovu a využití. Čas bude i na pořádné mazlení, krmení a focení.

Nejvíc ale vám dá aktivní interakce s oslíkem - můžete si vyzkoušet vedení oslíka na překážkové dráze (tzv. trail parku), např. přeskočíte přes potok, vyšplháte do kopce a pokoříte další překážky, nebo se vydáte na procházku s oslíkem s případnou jízdou na oslíkovi (pro osoby do 50 kg). 

Ale není to jen tak vzít oslíka na vodítko a jít! Oslík je sebevědomé, inteligentní a velmi citlivé zvíře. Snadno rozpoznává naše emoce, postoje a záměry. Aby s vámi šel na procházku, musíte si zasloužit jeho důvěru a být pro něj důstojný partner. A co to znamená se dozvíte na instruktáži vedení. 

Momentálně působíme na 2 stanovištích:

Areál Svárov / Křivoklátsko - 15 min západně od Prahy

 Areál Tatobity / Český ráj - 15 min východně od Turnova

Všechny programy včetně návštěvy farmy pouze po předchozí rezervaci přes náš web. 

převzato z www.oslistezka.cz