Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rychlost v Krkonošské ulici v Jablonci hlídá kvůli objízdné trase radar

13. 07. 2024 | 10:19

Kvůli rekonstrukci vodovodu a kanalizace je od dubna uzavřená ulice Rychnovská a v režimu zvláštního užívaní jsou ulice Jižní, Dělnická, Rovná a Školní. Pro osobní automobily je objízdná trasa vedená obousměrně ulicemi Krkonošská a Letní, a právě obyvatelé ulice Krkonošská si opakovaně stěžují, že řidiči nedodržují přikázanou rychlost.

jablonec mp mereni rychlosti
Foto: JN

Proto se statutární město rozhodlo na oznámení obyvatel reagovat. A nejúčinnějším způsobem je umístit do těchto míst radar k měření rychlosti. „Od pondělí 8. července měříme v těchto místech rychlost a přestupky budou postihované pokutami,“ konstatuje manažer prevence kriminality jablonecké městské policie Tomáš Svačina.

Radar k měření rychlosti zůstane ve zmíněné oblasti určitě nejméně do konce uzavírky kvůli rekonstrukci vodovodu a kanalizace. Práce na ní jsou plánované do konce října.

JN/Jana Fričová