Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Stavba v ulici U Přehrady v Jablonci bude letos pokračovat, přibude parkoviště

19. 02. 2023 | 18:32

Letos bude pokračovat společná stavba Libereckého kraje a statutárního města Jablonec nad Nisou v ulici U Přehrady, v režii kraje bude silnice, město se postará o stavbu parkoviště. Náklady projektu jsou odhadnuté na více jak 38 mil. korun, přičemž městská investice by měla být něco přes milion korun, vše bez DPH.

jablonec u přehrady tw FULVfqZXEAAWHn8
Archivní foto

„Jedná se o rekonstrukci komunikace III/29029 v Jablonci nad Nisou, tedy pokračování rekonstrukce ulice U Přehrady, která započala v loňském roce. Výsledkem stavby bude obnovený povrch silnice včetně konstrukce vozovky i kanalizace, silniční příkopy, obnovené budou dopravně-bezpečnostních systémy a dopravní značení. Jedna autobusová zastávka zůstane zachovaná bez úprav, druhá bude obnovená. Město zaplatí nástupní a parkovací plochy včetně obrubníků,“ vysvětluje jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík.

Rekonstruovat se bude také most, vyřeší se odtokové poměry, nahradí porušené násypové těleso a přespárují silniční pláně. Nad mostem vznikne nový objekt, obnoví se zádržný systém a izolace mostní klenby, prefabrikovanou zeď nahradí nová gabionová se zábradlím.

JN/Jana Fričová