Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Také díky jabloneckým strážníkům se Josef narodil bez problémů. Rychle pochopili situaci a pomohli

19. 02. 2021 | 5:43

Jablonečtí strážníci ženu nejprve podezírali, že překračuje rychlost. Poté jí pomohli, aby dorazila včas k domácímu porodu.

Děkuji za lidskost - stálo v e-mailu, který tento týden otevřel ředitel jablonecké městské policie Michal Švarc. V něm porodní asistentka děkovala strážníkům, kteří ji pomohli dostat se rychle k domácímu porodu ve Mšeně. „Na místo jsem dorazila v 9.55 hod. a porod proběhl jen o pár minut později v 10.03 hod.,“ píše zdravotnice a dodává, že vše bylo v pořádku a narodil se krásný zdravý chlapeček, který dostal jméno Josef.    

Když porodní asistentka na začátku února k porodu spěchala, domnívala se hlídka městské policie, že zastavuje řidiče, který nezodpovědně překračuje rychlost v obci. „Celá věc se však rychle vyjasnila a oba strážníci ženu co nejrychleji dopravili na místo porodu, kde už šlo o vteřiny,“ říká Miloslav Lejsek z oddělení prevence kriminality a vzdělávání MP Jablonec n. N.

„Oběma kolegům, kterých se uvedená událost týká, patří poděkování za dobře odvedenou práci. V poslední době stále častěji pomáháme lidem tam, kde by jindy zasahovali zdravotníci, hasiči nebo pracovníci sociálních služeb. Narození dítěte se nám však přihodilo poprvé,“ doplňuje ředitel Švarc.

JN/Jana Fričová