Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ulice U Přehrady bude dočasně jednosměrná, komplikace mají trvat  do konce června

30. 03. 2024 | 8:47

Od 2. dubna se začne pracovat v ulici U Přehrady. Stavba, jejímž investorem je Liberecký kraj, si vyžádá změny dopravního značení a různá dopravní omezení včetně vypnutí semaforů na křižovatkách ulic Palackého – U Přehrady a Riegrova. Změny v dopravě by měly trvat do konce června.

JNpřehradaFBVisitJablonecDetail
ilustrační foto

Hned po Velikonocích odstartuje realizace třetí části rekonstrukce ulice U Přehrady. Po dobu stavebních prací bude část ulice U Přehrady jednosměrná, a to od křižovatky s ulicí Smetanova po křižovatku s ulicí Palackého. Jednosměrná bude také ulice Mánesova, jež bude součástí objízdné trasy. Ta pro osobní vozy povede z ulice U Přehrady ulicí Smetanova do jednosměrné Mánesovy a zpět na ulici Palackého.

Pro nákladní automobily nad 12 tun bude ulice U Přehrady uzavřená od křižovatky s ulicí Palackého po parkoviště u OD Tesco. Objízdná trasa ve směru od Tanvaldu povede po silnici I/14 ulicemi Podhorská, 5. května, Budovatelů, Liberecká, Tovární až na OK Ladova – Harrachovská. Ve směru od ulice Palackého bude objížďka vedená ulicemi Riegrova, Harrachovská, Tovární a na silnici I/14 Liberecká, Budovatelů, 5. května, Podhorská až na OK Chelčického – Podhorská.

Se změnou dopravního značení a částečnou uzavírkou ulice U Přehrady souvisí také změny v městské hromadné dopravy a dočasné zrušení zastávky U Přehrady.

Plánované uzavírky

Někdy během dubna se na týden úplně uzavře část ulice 9. května před pp. č. 934 v jabloneckém Mšeně. Důvodem stavebních prací zde bude výkop pro umístění kabelu k propojení fotovoltaiky. Objízdná trasa bude po dobu uzavírky vedená ulicí 1.máje do ulice Arbesova.

JN/Jana Fričová