Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Jablonci začala oprava hřiště fotbalového stadionu na Střelnici za víc než 60 milionů

11. 07. 2023 | 17:13

V Jablonci nad Nisou začala oprava hřiště prvoligového fotbalového stadionu Střelnice za více než 60 milionů korun. Týká se hrací plochy, vytápění trávníku, odvodnění a výměny umělého osvětlení. Město na to získalo dotaci 40 milionů korun od Národní sportovní agentury. ČTK o tom dnes informoval jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík (Piráti).

fo jbc-teplice2
Foto: Artur Irma

Práce spojené s herní plochou by podle náměstka měly skončit do 10. srpna, kdy budou odehraná tři kola nového ročníku fotbalové ligy. Všechna tři hraje Jablonec venku, doma by se měl poprvé představit až 12. srpna proti pražské Spartě. K dispozici nebude v té době na jabloneckém stadionu jen nové umělé osvětlení. "To bude hotové v průběhu podzimu," dodal Chuchlík.

Město se na rekonstrukci hřiště bude podílet 12 miliony korun. Zbývajících 8,5 milionu uhradí spolek Fotbalová akademie Jablonec, který má na starost mládež prvoligového klubu. "Spoluúčast Fotbalové akademie by mohl ponížit případný finanční příspěvek z rozpočtu Libereckého kraje," dodala mluvčí radnice Jana Fričová.

čtk