Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V tanvaldské Kotvě, centru sociálních služeb, občané najdou i dluhovou poradnu

06. 12. 2021 | 8:44

Koncem listopadu bylo v Tanvaldu na Jablonecku otevřeno Centrum sociálních služeb KOTVA. V rekonstruovaném objektu budou soustředěny služby pro občany typu dluhové poradenství, sociálně aktivizační služby, apod. Zřízené zde bude i nízkoprahové zařízení pro děti a mládež.

Kotva (3)
Foto z www.tanvald.cz

Město se snaží své nepotřebné objekty prodat, a ty potřebné opravit tak, aby byly důstojné a energeticky, i co se týká oprav, nenáročné. Při posuzování objektu bývalého domu s pečovatelskou službou se město rozhodlo zřídit zde centrum sociálních služeb.

Tyto služby musíme jako město s rozšířenou působností zajišťovat. V roce 2019 bylo rozhodnuto, za příslibu téměř 10 mil. Kč dotace, tento objekt zrekonstruovat. Rekonstrukci získala soutěží dle zákona o veřejných zakázkách stavební firma TERMIL. V listopadu došlo k dokončení zakázky.

www.tanvald.cz