Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Žáci železnobrodské sklářské školy navrhli podobu ceny pro účastníky sympozia i na Den učitelů

17. 09. 2022 | 14:37

Nicole Jarošová a Radek Votoček – to jsou jména dvou vítězů výtvarné soutěže, kterou vyhlásil Liberecký kraj. Jejím cílem bylo zpracování návrhu věcné ceny pro autory nejlepších prací, které vzniknou v rámci Sympozia uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje, a také pro pedagogy v rámci Dne učitelů. Oba studenty Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské v Železném Brodě ocenil krajský náměstek Dan Ramzer.

SkloLK
ilustrační archivní foto: LK

„Z celkem dvanácti došlých prací vybrala hodnotící komise jeden vítězný návrh. Jeho autorem je Radek Votoček. Podle něj budou vyrobeny věcné ceny pro autory nejlepších prací, které vzniknou v rámci Sympozia uměleckoprůmyslových škol Libereckého kraje,“ uvedl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. „Sympozium se koná jednou za tři roky v uměleckoprůmyslových školách Libereckého kraje. Letos bylo sympozium bohužel kvůli nedostatku finančních prostředků na jeho uskutečnění zrušeno. Rozhodli jsme se ale s kolegy radními, že soutěž o návrh na podobu věcné ceny rušit nebudeme.“

Foto: LK

Z dvanácti soutěžních návrhů byl nakonec vybrán ještě jeden od Nicole Jarošové. „Když jsme posuzovali dodané návrhy, napadlo nás, že bychom z nich mohli vybrat ještě jeden. Liberecký kraj každoročně odměňuje pedagogy za zásluhy v oblasti vzdělávání u příležitosti Dne učitelů a návrh Nicole se pro tyto účely doslova nabízel,“ vysvětlil náměstek Ramzer. Hodnotící komise s nápadem souhlasila, a proto byl vybrán a oceněn i druhý návrh.

Podoba obou návrhů zatím zůstane utajena. „Pro budoucí držitele ocenění bude samotná podoba věcných cen překvapením,“ uzavřel Ramzer.

LK/Filip Trdla