Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Základní škola v jablonecké Arbesově ulici dostane letos zrekonstruované hřiště

28. 04. 2022 | 5:48

Nové, respektive zrekonstruované hřiště dostane letos Základní škola ve mšenské Arbesově ulici. Město vybralo zhotovitele stavby, náklady na realizaci kvůli obecnému růstu cen, a to zvláště ve stavebnictví, mírně stouply.

hristechrastava22
Foto: Artur Irma

„Původně jsme počítali v rozpočtu s částkou 31 milionů korun. Za současné situace, kdy obecně rostou náklady materiálů i energií, se cena po výběrovém řízení zvýšila na téměř 36 mil. korun včetně DPH,“ konstatuje náměstek pro rozvoj města Petr Roubíček a dodává, že stavba je rozdělená do dvou let.

Rozpočet na rekonstrukci sportoviště připravil projektant v roce 2021, tehdy se do něj ještě nepromítlo průběžné navyšovaní cen ve stavebnictví. „V rozpočtových cenících se vyšší náklady projeví až ve druhém kvartále tohoto roku. Největší navýšení zaznamenáváme u přesunů hmot a sutí, a to kvůli zdražování pohonných hmot o cca 25 %, a u vedlejších rozpočtových nákladů, jako je např. práce geodetů a projektantů, kde je navýšení dokonce o 100 %,“ sděluje Roubíček.

JN/Jana Fričová