Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Cestu pro pěší k frýdlantské rozhledně lemuje nová alej kaštanů, sázeli ji dobrovolníci

13. 06. 2021 | 17:22

Devatenáct stromků kaštanu, neboli jírovce maďalu, vysadili minulou sobotu ve Frýdlantě podél upravené cesty na rozhlednu členové frýdlantského autoklubu JZ Racing. Stromy jim dodalo Město Frýdlant, dobrovolnická práce byla poděkováním členů klubu za dřívější finanční podporu města při akcích klubu pro veřejnost.

sázení stromů rozhledna 3
Foto: www.mesto-frydlant.cz

„Členové automobilového klubu JZ Racing se na Město Frýdlant obrátili s nabídkou dobrovolnické práce na zvelebení města. Společně jsme hledali možnost, kde by se mohli realizovat, a vyšlo nám sázení stromů podél cestičky k rozhledně, která vede z konce ulice Pod Rozhlednou až nahoru k rozhledně. Tato cestička dostala v uplynulých dnech nový povrch, aby se už turisté a výletníci nemuseli k rozhledně a z ní brodit trávou nebo bahnem. A aby byla ještě hezčí a poskytovala v příštích letech poutníkům také trochu stínu, rozhodli jsme o vysázení kaštanů po obou jejích stranách,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Právě sázení stromů se první červnovou sobotu ujala zhruba desítka členů frýdlantského automobilového klubu JZ Racing. „Jsme relativně nový spolek, který pravidelně pořádá i akce pro veřejnost, jako je například automobilový orientační závod se soutěžemi pro celé rodiny AOS Smědá. Na ten získáváme pravidelně finanční podporu Frýdlantu. Letos jsme ho ale kvůli opatřením proti koronaviru neuspořádali a ze stejných důvodů utichla i další naše činnost a tak jsme chtěli v době klidu alespoň nějaký způsobem Městu Frýdlant jeho podporu oplatit,“ vysvětluje Nikola Zimmermanová z JZ Racing. Členové klubu během dopoledne zasadili po obou stranách cesty na rozhlednu všech 19 kaštanů, které byly městem připraveny.

„Takovouto iniciativu samozřejmě vítáme. Vždycky je příjemné, když někdo sám od sebe přiloží ruku k dílu a aktivně se podílí na hezčím vzhledu Frýdlantu. Klubu JZ Racing za jejich brigádu patří velký dík. Věřím, že se nová alej k rozhledně bude místním i turistům líbit a že se stromkům dobře povede,“ uzavírá místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

www.mesto-frydlant.cz