Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Frýdlant se v srpnu stane díky Letní jazzové dílně Karla Velebného opět městem jazzu

31. 07. 2024 | 8:02

Do Frýdlantu se v srpnu vrátí už po 41. Letní jazzová dílna Karla Velebného. Uskuteční se v termínu 10. až 17. srpna 2024, a do Frýdlantu se díky ní opět sjedou jazzoví lektoři a jazzoví frekventanti, aby od těch starších a zkušenějších pochytili to, co dělá dobrý jazz dobrým jazzem.

LJDa
Foto z www.mesto-frydlant.cz

„Letní jazzová dílna Karla Velebného začíná v sobotu 10. srpna a frekventanti si ji už poněkolikáté zahájí po svém a ve vlastní režii – Dixielandovým průvodem Frýdlantem, který odstartuje na rohu ulic Karla Velebného a Holečkova a poté půjde městem do restaurace Beseda, kde mají účastníci dílny své zázemí. Průvod vyjde v 18.00 hodin a připojit se k němu může každý, kdo má rád jazz,“ zve Aleš Benda, hlavní pořadatel Letní jazzové dílny Karla Velebného, který je její součástí od samého počátku.

Dixieland pak bude hrát také v úterním podvečeru, 13. srpna od 18:30 hodin před Jazzovou osvěžovnou.

Středa je v rámci Letní jazzové dílny vyhrazena vždy prestižnímu koncertu lektorů. „V minulosti se tento velkolepý koncert konal zpravidla na nádvoří hradu a zámku Frýdlant. Už loni jsme ho ale museli kvůli restaurátorským pracím ha hradě a zámku přesunout na náměstí T. G. Masaryka před radnici a zde se bude konat i letos, protože práce na obnově hradu a zámku stále probíhají,“ říká starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer. Lektorský koncert na náměstí začíná ve středu 14. srpna v 17.00 hodin a vstupné je 200 korun. V případě nepřízně počasí se koncert přesune do městského kina.

Ve čtvrtek 15. srpna a v pátek 16. srpna vystoupí v Besedě pod vedením lektorů jednotlivé kapely frekventantů, a to vždy od 20.00 hodin, vstupné je 100 korun.
V pátečním podvečeru představí Veronika Vítová a Lee Andrew Davison vokální sbory na zvláštním koncertu v kostele Nalezení svatého Kříže. Představí se pak také František Krtička nebo Jiří Stivín. Tento koncert začíná v 18:30 hodin a vstupné je dobrovolné.

Více o Letní jazzové dílně Karla Velebného na www.ljdfrydlant.cz . 

Převzato z www.mesto-frydlant.cz