Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Letní kino začne ve Frýdlantu promítat v pátek 9. července. Sezonu odstartuje Bábovkami

06. 07. 2021 | 8:11

V pátek 9. července 2021 začne ve Frýdlantu promítat v prostoru za klasickým kinem letní kino. Návštěvníkům nabídne filmy vždy v pátek a v sobotu večer po setmění, zhruba ve 22 hodin. Neznamená to ale, že kamenné kino s promítáním o prázdninách končí.

Babovky
První román spisovatelky Radky Třeštíkové má filmovou podobu. Snímek Bábovky zahajuje sezonu ve frýdlantském Letním kině. Oficiální foto distributora

I nadále bude mít pro návštěvníky připraveny filmy vždy v pátek, v sobotu i v neděli. V případě nepříznivého počasí se pak do něj přesune promítání snímku z letního kina.

„Program kina jsme v létě nechtěli stavět jen na letním kině, které je velmi závislé na počasí a jeho vrtoších. Proto jsme zvolili variantu kombinace promítání pod širým nebem a uvnitř kamenného kina,“ vysvětluje vedoucí Městského kina Frýdlant Jan Plíšek. Letní kino tak bude promítat vždy v pátek a v sobotu po setmění, zhruba od 22 hodin. „Promítat se bude na plátno, které vzniklo namalováním a úpravou na stěně, v prostoru za klasickým kinem. Je to prostor, který dosud zůstával frýdlantským ukryt a bude pro ně takovým malým překvapením. A určitě milým. Návštěvníci budou mít k dispozici lavičky na sezení, podsedáky, přinést si mohou ale i vlastní židličky. Místa k sezení nebudou číslována a každý si tak může sednout, kam bude chtít,“ říká vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Iva Beranová. K dispozici bude i oblíbené občerstvení.

Letní kino i pokladna budou otevřeny vždy zhruba hodinu před promítáním. V případě nepříznivého počasí pak bude film puštěn v kině kamenném a diváci o něj tak nepřijdou.

Letní kino pak doplní vždy na konci týdne promítání kina klasického. „Vždy v pátek podvečer, v sobotu odpoledne či podvečer a v neděli se bude hrát v kině kamenném. Na programu budou vždy odpoledne pohádky a filmy pro děti, jak je to obvyklé,“ vysvětluje Jan Plíšek z frýdlantského kina.

Program kina najdete vždy v týdnu před promítáním zde, sledovat můžete pro aktuální informace nejen o programu ale také kvůli filmovým tipům i facebookovou stránku kina Frýdlant a její instagram.

www.mesto-frydlant.cz