Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rekonstrukce veřejného osvětlení skončí ve Frýdlantu třetí etapou na podzim

26. 07. 2024 | 17:25

Výměna lamp veřejného osvětlení skončí ve Frýdlantu už koncem listopadu s ukončením třetí etapy rekonstrukce veřejného osvětlení. Ta přitom začala v červnu. Celkem přijde výměna stávajících sodíkových svítidel za úsporná LED svítidla v této třetí etapě na 3 883 304 korun, město na ni ale využije dotaci Ministerstva průmyslu a obchodu a Evropské unie v celkové výši 2 279 400 korun.

Frydlant-radnice01
Foto: Mad

„Na obnovu lamp veřejného osvětlení jsme získali dotaci i v předchozích dvou etapách, přiznána nám byla už v listopadu minulého roku. Celkem přišla první a druhá etapa rekonstrukce veřejného osvětlení ve Frýdlantu na téměř 11 milionů korun, dotační příspěvek je na ně 7 178 700 korun. Teď bude výměna lamp v celém Frýdlantu završena etapou třetí a týkat se v ní bude 350 kusů svítidel,“ říká vedoucí majetkosprávního oddělení Městského úřadu Frýdlant Bc. Martina Černá.

Cílem všech tří etap rekonstrukce veřejného osvětlení je zvýšení energetické účinnosti systému veřejného osvětlení a úspora elektrické energie. „Město Frýdlant realizací celého projektu uspoří kolem 80 % nákladů za elektrickou energii proti předchozímu stavu,“ dodává starosta Frýdlantu Ing. Dan Ramzer.

Projekt nazvaný "Rekonstrukce veřejného osvětlení ve městě Frýdlant III. etapa" je realizován za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu a finanční podpory Evropské unie.

www.mesto-frydlant.cz