Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bezdomovcům nezbylo mnoho míst, kam se mohou uchýlit. V denních centrech Naděje se začíná důkladnou hygienou

23. 03. 2020 | 9:08

Jak to nyní vypadá v zařízeních určených lidem bez domova? To na FB popsala charitativní organizace Naděje, která má pobočky v Jablonci i Liberci: Jako každý pracovní den v 8 hodin otevíráme Nízkoprahové denní centrum pro lidi bez domova a u dveří už stojí klienti s rouškami přes ústa a nos, které jim šijí dobrovolníci z Liberecka.

Naděje, pobočky Jablonec, Liberec, Mladá Boleslav na FB dále píše: "Prvně zamíří k umyvadlu, kde si myjí a poté dezinfikují ruce. Mají náš obdiv, jak to s respektem přijali a pochopili, že je to ochrana pro ně, ale zároveň nás a všechny které na ulici denně potkávají.

Foto: FB NadějePo celý den se snažíme zachovat běžný chod denního centra, i když stín koronaviru tu je. Neustále přepočítáváme počet klientů, dohlížíme na hygienu, dezinfikujeme středisko, nově příchozím dáváme roušky a ty použité vyváříme a žehlíme. To vše se snažíme dělat v plném nasazení a zachovávat klid, aby se i lidé bez domova cítili bezpečněji.

Vždyť lidé bez domova už teď nemají skoro nic. Všude tam, kam se mohli občas schovat či zahřát, je zavřené nebo pohlcené tvrdými opatřeními nouzového stavu a oni teď mají k dispozici pouze denní centrum a noclehárnu, která je již bohužel plně obsazena.

Vy, co můžete zůstat doma, prosím zůstaňte a zkuste si říct, já se mám i když je to třeba otravné, ale je to DOMOV a relativně BEZPEČÍ.

Moc Vás všechny zdravíme, přejeme hodně zdraví, sil a trpělivosti. Se vzájemnou pomocí a respektem to zvládneme!!!!!! Velké díky všem za dodané krásné roušky a jinou pomoc .

Zaměstnanci Jitka, Kája, Šárka a Pavel"

Foto: FB Naděje

Zdroj: FB