Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Cestáři budou v novém. Kraj otevře zrekonstruované sídlo Krajské správy silnic v Liberci

24. 09. 2019 | 14:46

Téměř rok trvala rekonstrukce sídla Krajské správy silnic Libereckého kraje na ulici České mládeže v Liberci. Jeho slavnostní otevření se uskuteční ve středu 25. září od tří hodin odpoledne.

silnice zima zimni udrzba silnicelk
Foto: Silnice LK

Rekonstrukce sídla této příspěvkové organizace Libereckého kraje začala 20. srpna 2018 a skončila 19. srpna 2019 a na základě výsledků výběrového řízení ji provedla firma INSTAV stavební práce.

„Celkové náklady dosáhly 17,7 milionu korun, přičemž rekonstrukci hradil kraj ze svého rozpočtu. V jejím rámci byly zřízeny i nové přípojky vody, nízkého napětí a plynu,“ informoval náměstek hejtmana pro rezort dopravy, investic a veřejných zakázek Jan Sviták. Náklady na vybavení informačního a orientačního systému do zrekonstruovaného sídla cestmistrovství dosáhly 2,1 milionu korun.

Foto: LKNyní budou mít pracovníci Krajské správy silnic k dispozici celkem 18 kanceláří, dvě zasedací místnosti pro 24 osob, celkem šest příručních skladů a dva sklady samostatné. Zázemí zde najde celkem 30 pracovníků, jimž poslouží nový samostatný archiv. U sídla je 24 parkovacích stání.

Krajská správa silnic Libereckého kraje spravuje 2076 kilometrů silnic II. a III. třídy na území Libereckého kraje.

LK/Jan Mikulička