Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dnešní noc byla asi nejstudenější v končící zimě, na Jizerce bylo dokonce minus 16,8 stupně

23. 03. 2020 | 8:22

Dnešní noc v Libereckém kraji byla zřejmě nejstudenější v končící zimě. Astronomicky je sice už jaro, pod minus pět stupňů Celsia ale i tak klesla v noci teplota v kraji v nížinách a na Jizerce v Jizerských horách bylo dokonce minus 16,8 stupně, vyplývá z údajů Českého hydrometeorologického ústavu.

jizerky 065-Daniel Cervan-Pod Bukovcem
Foto: Daniel Cervan, Pod Bukovcem

"Nemám to podpořené daty, ale byla to s největší pravděpodobností nejchladnější v tomto roce," uvedl Martin Hynčica z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Obdobně studená by podle něj měla být i noc na úterý. "Bude v podstatě stejná, možná plus minus jeden stupeň," dodal. Pod nulou by podle předpovědi měly zůstat teploty přes den jen na horách, denní maxima v ostatních částech Libereckého kraje budou mezi dvěma až šesti stupni Celsia. Bude jasno až skoro jasno. Sníh je v kraji jen na horských silnicích nižších tříd v Krkonoších, jinak jsou povrchy suché a vymrzlé.

čtk